Het bedrijf achter Scruffs

logo_safety_trading_companyHet bedrijf achter Scruffs in Nederland is Safety Trading Company.

Tot en met 2014 hield Safety Trading Company zich voornamelijk bezig met de import en distributie van Shoes for Crews antislipschoeisel, een schoenenmerk dat zich volledig focust op gladde werkomstandigheden zoals die veel voorkomen in onder andere de horeca, gezondheidszorg en voedingsmiddelenproductie.

Onze groeiende activiteiten voor Shoes for Crews blijven een enorm belangrijk onderdeel van ons bedrijf maar met ingang van 2015 is Safety Trading tevens verantwoordelijk voor de import en productie van Scruffs Hard Wear geworden.  


Waarom Scruffs Hard Wear?

Scruffs WorkwearAls het gaat om werkkleding en -schoeisel kent Nederland veel - en over het algemeen kwalitatief goede - leveranciers.

Maar welke moet je nu hebben en welke kent de beste prijs/kwaliteitverhouding?

Twee legitieme vragen waar veel legitieme antwoorden op te geven zijn!

Wij hadden echter al jarenlang een derde en tot en met de zomer van 2014 onbeantwoorde vraag: bestaat er werkkleding en -schoeisel dat representatiever, cooler, moderner of wellicht zelfs een beetje meer 'bad ass' is dan het gemiddelde dat er op de Nederlandse markt verkrijgbaar is? Kleding en schoeisel waarmee je - ook in privétijd na een een dag hard buffelen - graag gezien wordt.

De antwoorden op alle drie de vragen vonden wij in Scruffs Hard Wear... 


Scruffs Hard Wear - voor en door vakmensen

Het concept achter Scruffs is veertien jaar geleden bedacht door twee Engelse bouwvakkers. U kent ze wel: twee van die mannetjesputters, type ruwe bolster-blanke pit.

Zij - freelancers (ZZP'ers) zijnde - hadden niet alleen de wens om opvallender en representatiever voor de dag te komen bij hun klanten, maar ook om na een dag hard werken op een coole wijze indruk te maken op de dames in de lokale etablissementen (eufemisme voor pubs).

De moed werd bij elkaar geveegd, netwerken werden aangeboord en enkele maanden later rolden de eerste ontwerpen de fabriek uit. Daarbij werd echter nooit vergeten dat de kleding en het schoeisel primair robuust en functioneel moest zijn!

Scruffs is in de jaren daarna uitgegroeid tot één van de grootste spelers in het Verenigd Koninkrijk en is een toonaangevende toeleverancier voor allerlei vakgebieden waar kwalitatief hoogwaardige, functionele en modieuze werkkleding en veiligheidsschoeisel vereist en/of gewenst is.

Sinds 2014 betreedt Scruffs, naast het Verenigd Koninkrijk, ook het vasteland en is inmiddels in diverse Europese landen verkrijgbaar. Safety Trading is dan ook de trotse vertegenwoordiger in Nederland.